Op 1 september 2001 kwam een grote wens van het bestuur van de supportersvereniging eindelijk uit. Een eigen supportershome werd geopend onder de verlengde Oost-tribune. De “Dug Out” heet de plaats waar Emmen-supporters vanaf heden terecht kunnen op wedstrijddagen. Daarnaast vinden in de Dug-Out andere activiteiten voor supporters plaats, wordt de jeugd van BVO Emmen er opgevangen en kan het onderkomen – in beperkte mate – worden verhuurd aan voetbal gerelateerde verenigingen, organisaties etc.

De supporters van Emmen hebben werkelijk een prachtig onderkomen tot hun beschikking. Een ruime, sfeervol ingerichte, zaal, met dito bar biedt plaats aan vele supporters. In totaal zijn er een kleine honderd zitplaatsen. Daarnaast zijn er diverse stamtafels waaraan men een drankje kan nuttigen of even gezellig kletsen. Naast de grote zaal is er een bestuurskamer, keuken, verkooppunt en berging. De ruimte is ook geheel toegankelijk voor invaliden.

In december 2000 werd gestart met de bouw van het supportershome. De ruimte onder de oost tribune werd ‘casco’ opgeleverd door de BVO Emmen, waarna het bouwteam van de supportersvereniging aan de slag is gegaan met een aantal vrijwilligers, die ieder vrij uurtje in de bouw van de ‘Dug-Out’ hebben gestoken. Het resultaat mag er zijn. Begin 2004 zijn een nieuwe, aanzienlijke betere geluidsinstallatie en een beamer in gebruik genomen. Zodat supporters tv-beelden (bijvoorbeeld van de wedstrijd) op een levensgroot scherm kunnen bekijken.

Het beheer van het supportershome is sinds 2006 in handen van de supportersvereniging. Het bestuur van de supportersvereniging zetelt in de ‘Dug-Out’.